Видеонаблюдението за защита на жилището ви

от admin 31.01.2020 0 коментар(а)

В повечето случаи видеосистемите с една или повече камери се инсталират в къщи или вили.

Подобни системи ви позволяват да наблюдавате от различен ъгъл и да виждате случващото се дори през нощта с инфрачервен осветител, а също така да регистрирате снимка и час на посетителите, ако не сте били у дома. Съвременните и модерни устройства за т.нар. „умни домове“ позволяват дистанционно следене, управление, включване и изключване и други на почти всеки един домакински уред. При камерите за видеонаблюдение, тенденциите са всичко да се случва през смартфона, без значение какво е Вашето физическо разположение.

 

Видеонаблюдението обикновено се извършва с помощта на видео манипулатор. Видео очите също идват с IR осветител. Прегледът на такова око достига 180 градуса. Ето защо, за по-голяма надеждност, се препоръчва да се инсталират миниатюрни камери с обективи с пин отвори. Такива камери са монтирани на стената и са почти невидими за хората, имащи лоши помисли и опитващи се да нападнат Вашият дом.

 

Ако искате да инсталирате видеонаблюдение във вила, тогава се обръща повече внимание на външните камери. Такива камери като правило трябва да са водоустойчиви, термично защитени с по-висока разделителна способност. Особено внимание се обръща на монтажните камери. Скобата на камерата може да бъде фиксирана или подвижна, контролирана от специално оборудване.

 

Обобщавайки, искаме да кажем, че видеонаблюдението е много мощен психологически фактор. Ако обектът е под видеонаблюдение, наличието на други системи за сигурност е напълно възможно. За престъпника е по-лесно да избере друг обект, който е по-малко охраняван, отколкото да рискува и да се опита да влезе в добре охраняван такъв. Именно и поради тази Причина, ако ползвате мини камери, или скрити такива, то поне изгответе предупредителни табели с текст, сходен на: Внимание, обектът е под постоянно видеонаблюдение!

 

Все пак, ние, екипът на Spy.bg Ви пожелаваме да нямате проблеми с крадци и да не бъдете обект на подобни престъпления, но нищо не Ви пречи да вдигнете нивото на сигурност.