Избор на диван за хол – на какво да обърнем внимание

от admin 06.02.2020 0 коментар(а)

 

 

Когато купувате диван за вашия хол, има няколко аспекта, на които трябва да обърнете по-съществено внимание. Те са свързани както с качеството на изработка на дивана, така и с неговата функционалност, надеждност, а не на последно място и с успешното му съчетание по отношение на стил и цвят към декора, към който желаете да го приобщите.


Избор на диван за голям хол


Ако разполагате с просторен хол, тогава имате много различни опции за избор на диван. По отношение на размерите, може да си позволите и по-големи, луксозни модели, ако видът на помещението позволява това.


Така например, един красив диван естествена кожа ще се впише чудесно във всяка една обстановка. Няма значение как сте избрали да декорирате вашия хол и на какъв стил сте заложили, защото елегантната мека мебел естествена кожа има способността да се хармонизира с всичко.


Друга опция е да изберете ъглов диван, който да обособи кът, отреден за посрещане на гости или събиране на цялото семейство по различни поводи.


Избор на диван за малък хол


Ако вашата всекидневна или хол не са много големи, то тогава е добре да изберете по-компактни мебели. Това се отнася включително и за дивана. В момента на пазара се предлагат страхотни модели малки дивани, които няма изобщо да затормозят пространството, а същевременно ви гарантират необходимото ниво на комфорт. Някои от тези модели са луксозни, а други се отличават с по-голяма простота на линиите. В зависимост от обстановката, която вече сте изградили, може да заложите на единия или другия тип. По принцип е препоръчително, ако стаята е с по-луксозно докосване и сте декорирали с разнообразни текстури и декоративни елементи, които привличат внимание отдалеч, тогава да се избере някой по-семпъл модел диван за хол. И обратно, ако имате нужда от повече лукс, можете да компенсирате с екстравагантен модел диван, който да грабва погледа веднага.