Какво е важно за удобния сън

от admin 10.07.2018 0 коментар(а)

Не вярвам, че има човек, който може да оспори необходимостта от здравословния сън. Той е важен както за ума, така и за тялото ни. Някои учени твърдят, че продължителността на съня е от изключителна важност за здравословното състояние на организма. Сънят е и показател физическото състояние на човешкото тяло.Обаче какво се случва, дори и да спим точно колкото ни светват лекарите – между 8 и десет часа сън, но отново се събуждаме с болки в кръста, областта на раменете и врата. Въпреки продължителния сън тялото ни се чувства все едно не е почивало, а цяла нощ е работило без почивка.

 

Причина за това може да търсим в неудобния матрак. Той до голяма степен влияе на качествения сън, да не кажа дори, че е основния виновник за повечето проблеми в съня. Поради неправилната позиция, когато спим тялото ни заема не естествено положение, което води до притискане на важни органи и артерии, при което се получава нежелани последствия - изтръпнали ръце, болки в раменете и ставите, нарушава се и дихателния цикъл, при което дишаме тежко. Затрудненото дишане води и до хъркане, което е изключително неприятно.

 

Това са наистина неприятни неща. При което те пряко влияят върху нашето ежедневие. Не сме работоспособни, нямаме кондиция и мускулен тонус.Проблемът явно е в матрака. Затова е необходимо да намерим точния матрак за нас. Но къде да търсим удобен матрак? В борсата за матраци разбира се. Там ще намерим голямо разнообразие на матраци. Фирми като ТЕД, матраци, Нани и Парадайс предлагат на своите клиенти изключително голямо разнообразие от продукти. Тези марки са се доказали през годините, като истински професионалисти, които не допускат компромиси в целия работен процес.

Ако нямате възможност за покупка на нов матрак, а вашият не ви е удобен, може да си вземете топ матрак, който ще подобри сънят ви.

 

Източник: Brava.bg