Шапки за плуване

Предлагаме различни модели плувни шапки от най- качествените материали на световни производители. Силиконовите шапки са едни от най-предпочитаните и са много удобни. Плувните шапки от силикон са проектирани така, че да не залепват за вашата коса - имат фин релеф от вътрешната страна. Те са изработени изцяло от висококачествен силиконов материал, който е изключително дълготраен. Всички силиконови шапки имат антиалергични свойства и размера им е универсален.

Състезателите по плуване имат различни предпочитания за плувни шапки и производителите се съобразяват с това. Освен силиконови, се предлагат плувни шапки от латекс. Те се разтягат много добре и също прилепват плътно по главата. Латексовите шапки не са за продължително ползване, защото са много тънки. Но пък не пропускат никаква вода.

Силиконовите модели са по-разтегливи и по-плътни. Те издържат повече време от латексовите плувни шапки и изглеждат по-добре във водата. Повечето силиконови шапки са с универсален размер, заради тяхната добра разтегливост. Все пак има разлика в размерите за деца и възрастни. Някои модели силиконови шапки са специално за жени с дълги коси, като производителите се стремят да осигурят максимален комфорт по време на състезания. Както споменахме, силиконовите шапки са по-издръжливи от латексовите, но са малко по-скъпи от тях. И все пак са по-предпочитания вариант от повечето плувци.

Производителите все повече усъвършенстват технологията и произвеждат силиконови шапки за състезания по плуване, които са още по-плътни. Горната част на шапката е покрита от дебел слой силикон, което не позволява на шапката да се нагъва. Така съпротивлението на водата по време на плуване значително намалява, както показват тестовете.

Няма добавени продукти в тази категория.