Шосеен велосипед

Този тип велосипеди е подходящ за каране по асфалт. Шосейният велосипед бива наричан още бегач. Една от неговите разновидности е пистовият велосипед. Неговата форма е аеродинамична и е специално проектиран за състезания. За направата му са използвани супер леки материали, което не е за сметка на здравината. Този велосипед е направен за писта и е наистина много бърз. Използва се за състезания в колодрум или в зала. Пистовият велосипед е без спирачки и без скорости. Спирането става, като движението се забавя постепенно до покой. Този велосипед разполага само с една предавка. При него движението на задното колело се случва само с въртене на педалите, от бързината на въртене зависи и бързината на велосипеда. Пистовите велосипеди често се правят по поръчка и са съобразени с изискванията на колоездача, според неговите физически характеристики.

Друга версия на шосейните велосипеди бегач е велосипедът Drag. Те също се правят за колоездачни състезания. Предвидени се да изминат много дълги разстояния по асфалт. Материалите и конструкцията им също са олекотени. Кормилото има много специфична форма с изнесени напред ръкохватки. Така колоездача може да заеме полегнала позиция, която е по-аеродинамична при висока скорост. При шосейните велосипеди може да се достигне тегло от едва 6 килограма. Производителите използват материали като карбон, алуминий и титан, съчетани по модерни технологии.

Продажба на всякакви модели шосейни и пистови велосипеди, шосеен велосипед Drag, шосеен велосипед Спринт, шосеен велосипед Cross, шосеен велосипед бегач, промоции и разпродажба на шосейни и пистови велосипеди.

Няма добавени продукти в тази категория.