Детски велосипеди

Всяко дете обича да кара колело. Всеки от нас помни своето първо колело, как сме се учили да караме - първо със спомагателни гуми и постепенно сами. Сега е дошъл момента ние да подарим детски велосипед на нашето дете. Ако това е неговия първи велосипед, то ще го запомни завинаги. Така, че го подберете внимателно. Повечето деца нямат търпение да се качат на велосипед за първи път. Ако мислите, че детето ви е готово за това - вие сте на правилното място. Изберете измежду големия избор от детски велосипеди в нашия сайт и зарадвайте вашето дете. Ако сметнете за удачно - то също може да участва в избора. Имаме всякакви размери детски велосипеди - от малогабаритни до средно големи. Някои от по-големите велосипеди, детето ви може да кара и 10-годишно, и когато стане на 15. На всички могат да се поставят предпазни колела. Много деца ще искат да им купите по-голямо колело, особено тези, които вече карат добре. Често пъти, карайки колела в махалата с другите деца, не усещат как забързват все повече времето. Нашият съвет е да купите колело на детето си, съобразено с неговата възраст. Когато седне на седалката, трябва да може да достига земята, за да няма проблеми със спирането. Едно колело може да бъде много красиво на външен вид, но да не е подходящо за детето ви. Детският велосипед трябва да бъде, преди всичко, безопасен и удобен. Първо се съобразете с тези характеристики и след това надграждайте. Ние ще ви дадем гаранция, но вие най-добре избирайте велосипеди от доказани производители, които гарантират с името си, за здравината на материалите. Детето ви няма да кара колелото спокойно като пенсионер. Много е важно колелото да бъде със здрави джанти, добре заварени и качествено монтирани елементи, да има много здрава рамка.

Когато избирате велосипед за детето си, не правете компромис с качеството и здравината. Попитайте за характеристиките на материала, на всички декоративни и закрепващи елементи. Обърнете внимание на частите, които служат за регулиране на кормилото и седалката. Вече споменахме колко е важна рамката, тя поема много голяма част от натоварването. Много производители правят рамките на детските си велосипеди от алуминий и стомана. Рамката от стомана тежи много повече от алуминиевата рамка. Но това не значи, че детският велосипед със стоманена рамка е по-надежден и здрав. Стоманената рамка е много масивна и се използва само за най-малките колела, които са с по ниско тегло. Тя дава стабилност на колелото и на малчуганите. Алуминиевата рамка е доста по-лека и същевременно много здрава. Ако детето ви е първокласник или по-голямо - купете му колело с такава рамка. Заради по-ниското му тегло велосипеда се кара много по-лесно, особено ако трябва да се изкачва някакъв наклон. А и е по-лесно за пренасяне на ръка от едно място на друго. Представете си, ако трябва да качвате тежкото колело до последния етаж на кооперацията, в която живеете.

Детският велосипед трябва да бъде снабден с меки предпазни ръкохватки на кормилото, така че гледайте за тях преди да купите велосипед. Ако детето ви падне, тези ръкохватки ще направят удара по-мек. Помагат също, когато се спира рязко. Друг важен елемент са предпазителите на веригата. С тях няма опасност детето ви да си защипе обувките или да оплете крачолите на панталона си. Друг важен елемент е седалката на колелото. Тя трябва да е мека и удобна, формата й трябва да е анатомична и да не бъде много тясна, за да седи детето ви добре на нея. Ако купувате велосипед на едногодишното си дете, то може да има проблем с неговото управление. Към велосипеда може да се добави специална дръжка, с която вие да го направлявате. Към детския велосипед може да добавите огледала, клаксони, някакви играчки или декоративен елемент. Така детето ще се радва повече на своето колело. Ваша е отговорността всичко да бъде здраво хванато, обезопасено и добре закрепено към колелото.

Няма добавени продукти в тази категория.