Ръкавици за бокс

На сайта ни има всякакви всякакви спортни стоки и артикули за различни бойни изкуства и конкретно за бокс, всякакви видове боксови ръкавици, тренировъчни боксови ръкавици, тренировъчни лапи, ръкавици за MMA, уредни ръкавици, ръкавици за карате, ръкавици за чувал, протектори за карате и други бойни аксесоари за вашата тренировка.

Ръкавиците за бокс са много важна част от професионалното оборудване за бокс. Те служат за защита на ръцете по време на състезание или тренировъчен процес. При всичките условия боксьорите имат нужда от различни видове ръкавици. Например, състезателните ръкавици са много по-твърди от тренировъчните ръкавици, които са за удар по круша. За различните състезания и категории има регламент относно размерът на ръкавиците, които могат да се използват. Всички тези правила са въведени от професионалните ръководни боксови организации и са валидни също за Олимпийските игри.

Боксови ръкавици за удари по круша. Теглото на тези ръкавици е между 8 и 13 унции. Ръкавиците за чувал или познати като ръкавици за удари по круша защитават със специална подложка ръцете на състезателя, защото ударите по чувала са много тежки. И тъй като има различни по тегло тренировъчни ръкавици, всеки състезател трябва да намери точния размер за себе си, да избере ръкавици които му пасват по идеален начин. Ръкавиците за боксова круша не са заоблени като бойните, щях е нужно само да удряте крушата, затова повърхността им е плоска. Някой състезатели избират по-лек вариант на ръкавици за удар, такива, които нямат допълнителна подложка, както при боините ръкавици.

Боксови Ръкавици за спаринг. По принцип тези ръкавици имат много по-голяма подложка. Това е така, защото ръкавиците за спаринг поемат много удари по време на тренировка, а и вие ще трябва да нападате. Подложката при спаринг ръкавиците понякога се държат повече от 2 инча пяна, а теглото им често надвишава 15 унции. За по-бързо поставяне и махане на спаринг ръкавиците, те са направени с велкро за затягане, боксьорите предпочитат този вариант ръкавици.

Професионални боксови ръкавици. Категорията на боксовото състезание - по нея се определя какъв вид да бъдат ръкавиците. От категорията зависи и какъв размер да бъдат ръкавиците. Ръкавици с тегло 10 унции се използват, ако състезателя е в категория над средната, а под средата - ръкавиците до 8 унции. Ако вие сте в категория до 75 килограма, значи вашите ръкавици ще бъдат 8 унции. Ако тежите повече от 75 кг - те ще бъдат 10 унции. Обикновено в състезания боксьорите носят ръкавици, чийто тегло е под това на тренировъчните. Това помага за по-плътни удари.

Няма добавени продукти в тази категория.