Бокс

Сведения за бокс има още от преди 5000 години. Далеч преди да се превърне в спорт е служел за разчистване на сметки. Корените на бокса са от Гърция. След това се разнася по целия свят, след като се създава Римската империя.

Едно време бокса е изглеждал по коренно различен начин, бил е просто бой с юмруци. Тогава не е имало точно определен брой рундове с еднаква продължителност, теглото на играчите е било без значение, били са позволени почти всякакви удари - и то с гол юмрук, защото не е имало ръкавици. Трябвало да изминат няколко века за да се въведе някакъв регламент и правила в бокса. Това се случва през 1743г. с основоположник Джак Брътън. Тогава започват да се слагат и меки ръкавици на състезателите.

Бокса в миналото е бил забранен в доста държави. С нарастване на неговата популярност той започва да придобива законност. Това се случва и благодарение на редица световни шампиони, които се борят за популяризирането на бокса. Днес бокса е любим спорт на много хора.

В нашия онлайн магазин ще намерите всякакви боксови артикули, боксова екипировка и оборудване, ръкавици за бокс, боксови чували, боксови протектори и аксесоари. Боксовите стоки, които предлагаме, са селектирани в съотношение цена-качество, така че да има за всеки по нещо. Стремим се да предложим голямо разнообразие от боксови продукти които са много качествени и в същото време евтини. Разгледайте внимателно всички артикули, преди да направите поръчка. Така ще сте сигурни, че сте избрали най-подходящият артикул за вас и вашата цел. А ние ще направим всичко възможно да си получите поръчката в най-кратки срокове.